Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Епископ Исихије осветио новоизграђени вртић „Ружица“ у Обреновцу

Како лепи стари обичаји налажу, пред почетак сваког богоугодног посла добро је призвати благодат Божју. Тако је данас учињено у Обреновцу, у новоизграђеном вртићу „Ружица“ Предшколске установе „Перка Вићентијевић“. Свечани чин освећења зграде обавио је Преосвећени Епископ ваљевски Г. Исихије, уз саслуживање архијерејског намесника посавског протонамесника Слободана Илића и свештенства Храма Сабора Српских светитеља. Овај објекат, у коме ће бити смештено 240 деце различитих узраста, заједнички је подухват Градског секретаријата за образовање и дечју заштиту Града Београда и Градске општине Обреновац. Свечаном чину освећења присуствовао је први човек обреновачке општине Мирослав Чучковић, подсекретар Градског секретаријата Игор Раичевић и бројни пријатељи установе.

Када нешто освећујемо, онда то посвећујемо Господу и тада примамо неизмерни благослов Божји, рекао је Епископ Исихије приликом обраћања присутнима.

Када нешто пружимо Господу, ми примамо многоструко. Посебно је важно да обданишта и школе, уопште сва места у којима се ради са децом, буду освећена, јер дечје душе су танане и велике утицаје могу да трпе, и добре и лоше. Када су у освећеној просторији, деца су заштићена од лоших утицаја. Сваком послу се мора приступити као да чинимо Божје дело и Бог онда учествује у том нашем делу. Нисмо ограничени само људским снагама. Благодат Божја помаже и кроз наше деловање делује и сам Бог, а ми смо онда сарадници Божји, од чега нема ништа узвишеније- истакао је Епископ Исихије, упутивши благослове деци, васпитачима, управи предшколске установе и представницима свих институција са којима она сарађује.
Заменица директора ПУ „Перка Вићентијевић“ Анђелија Ружичић подсетила је овом приликом на поплаве, које су 2014. године узроковале страховита оштећења на обреновачким вртићима, као и помоћ при обнови коју је пружила Епархија ваљевска на челу са блаженопочившим Владиком Милутином, који је увек био драг гост установе.

Свој печат данашњој свечаности дала је дечја приредба, а посебно леп тренутак било је уручивање поклона, које су малишани припремили за Владику Исихија и свештенство.

По завршетку свечаности у вртићу, Епископ Исихије је, у пратњи домаћи, посетио Храм Сабора Српских светитеља.
Ј. Ј.

Преузето:eparhijavaljevska.rs
vrtić