Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Епископ Милутин у Обреновцу

У радосне дане Божићог славља, на дан Светог првомученика и архиђакона Стефана, Епископ ваљевски Милутин, служио је Свету архијерејску Литургију у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу. Овај литургијски догађај увеличало је рукоположење ипођакона Милоша Ракетића, у свештени чин ђакона, који ће бити клирик и служитељ у Митрополији аустралијско-новозеландској, а по благослову Епископа ове епархије, Силуана (Мракића).

Уз саслуживање обреновачког свештенства, евхаристијско славље су увеличали и бројни гости из различитих Епархија, цркава и манастира, београдско-карловачке, рашко-призренске и шабачке. Новорукоположени ђакон Милош Ракетић, рођен је 04. 05. 1987. године у Чачку. Од 2002. до 2006. године похађао је Богословију Светог Петра Дабробосанског у Фочи, а 2015. године, дипломирао је на Православном Богословском факултету у Београду.

Символика рукоположења у Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу, а у дан прославе првог хришћанског мученика Светог Стефана, увеличала је радост ове архијерејске литургије обасјане светлошћу Бгомладенца Христа, у витлејемским јаслама. Надахнуту беседу Владике Милутина можемо чути у целости у аудио формату.

stefandan