Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Божићне Литургије у Обреновцу

“Твојим рођењем Христе Боже, засија свету светлост Богопознања, јер се у тој светлости звездом учаху они који звездама служе, да се клањају Теби, Сунцу Правде, и да познају Тебе са висине Истока, Господе, слава Ти!“

И ове године празник рођења Богомладенца Христа прослављен је веома свечано. Поноћном Литургијом началствовао је архијерејски намесник посавски протојереј-ставрофор Јован Петровић, саслуживали су протојереј-ставрофор Предраг Драгићевић, протојереј-ставрофор Марко Марјановић, протојереј Зоран Брековић, протојереј Гордон Василић, протојереј Милан Мијаиловић и протођакон Слађан Филиповић. Божићну посланицу прочитао је о.Зоран Брековић. На крају Свете Литургије велики број верника приступио је светом причешћу.

Другу – јутарњу – Свету Литургију служио је старешина протојереј-ставрофор Дарко Павловић, а саслуживали су протојереј-ставрофор Светомир Лазаревић, протонамесник Слободан Илић и протонамесник Немања Павловић. Божићну посланицу прочитао је о.Слободан Илић. Певао је дечји црквени хор „Ваведење Пресвете Богородице“. Након светог причешћа изломљена је чесница, која је као и претходних година, дар пекаре „Маре“. Парицу је пронашао г.Вељко Тараилов из Мислођина, који је на дар добио дукат од златаре „Шпановић“.

Ове године служена је и Света Литургија у новоме храма Сабора Срба светитеља. Свету Литургију служили су протонамесник Александар Вучај и јереј Петко Влаховић. На крају Свете Литургије изломљена је чесница, која је такође дар пекаре „Маре“, а парицу је пронашла Љиљана Симеуновић из Обреновца, која је на дар добила дукат од златаре „Марјановић“.

bozic 2018