Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Бадње вече у Обреновцу

Христос се рађа славите!

Бадње јутро почело је Светом Литургијом, а након тога, заслугама светосавске омладинске заједнице, верници су имали могућност да посете вертеп, односно импровизовану Витлејемску пећину.

Наиме, СОЗ је направио и украсио Витлејемску пећину у дворишту Цркве и населио домаћим животињама – једним магарцем, овцом и јагањцима, као пуну реплику вертепа у којем се Богомладенац Христос родио. На радост деце и свих верних који су на Бадњи дан посетили Храм, то је била лепа прилика да на сликовит и стваран начин сагледају символику учествовања целокупне творевине, видљивог и невидљивог света, у радости Оваплоћења Сина Божјег, Богомладенца Христа.

У вечерњим часовима, настављена је прослава концертом дечијег црквеног хора „Ваведење Пресвете Богородице“. Након извођења божићних песмица, пијукање и осмеси деце свакако су увеличали радост празника и учинили да наш леп храм изгледа још лепше.

По завршеном пијукању, прослава је настављена у новом храму Сабора Срба светитеља, где је прво служено празнично вечерње са петохлебницом, а након вечерње службе освећен је бадњак, који је потом спаљен. Пре спаљивања бадњака, О.Слободан се обратио верном нараоду и позвао да долазе на Свете Литургије, које ће се служити од овог Божића, сваке недеље и празницима у овоме храму. На радост великог броја верника окупљеног у своме храма небо је засијало велелепним и дугоминутним ватрометом.
У 22h славље је настављено у старој цркви концертом великог хора „Свети Јоаким и Ана“, а у 23h освећен је и спаљен бадњак, уз заиста величанствен ватромет.

badnje vece 2017