Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Концерт Српског хора "Свети Серафим Саровски"

У петак, 29. децембра, обреновачка црква је у свом храму угостила Српски хор ,,Св. Серафим Саровски’‘ из Зрењанина. У маестралном извођењу, хор је отпевао осамнаест руских и српских, духовних и световних композиција, под диригентском палицом мр Божидара Црњанског. Овај састав чине певачи новосадске и беoградске опере, који негују уметничку традицију руског и српског народа. Гост вечери, као солиста, био је баритон Васа Стајкић, првак новосадске опере.

Уз бројна признања током свог рада и многобројних гостовања, по Србији и Европи, ово певачко друштво са поносом носи и орден Светог Владике Николаја, Епархије Ваљевске.

sv serafim sarovski

ХОР „СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ
Од свог оснивања, 1995. године, хор делује при храму манастира Свете Меланије Римљанке у Зрењанину. По благослову Његовог Преосвештенства, Епископа банатског Господина Никанора, хор својим појањем активно учествује на сваконедељним Литургијама, и празничним богослужењима у свом матичном храму, као и ширем окружењу.

Веома богатом и разноликом концертном активношћу, име свог заштитника и славу Господњу, пронео је у својој земљи, али и у дијаспори (Немачка, Данска, Шведска, Велика Британија, Мађарска, Аустрија, Р.Српска, Румунија, Словачка, Словенија, Хрватска, Швајцарска, Русија, Пољска … ).
По благослову ондашњег Епископа банатског, блаженопочившег, Господина Хризостома, Октет „Свети Серафим Саровски“ је 2000. године снимио аудио CD Литугије на српском језику по основи карловачког напева, а поводом обележавања два миленијума хришћанства.

У свом репертоару хор негује најлепше хорске нумере српских и руских аутора, као и опус национално-родољубивих песама.

Хор „Свети Серафим Саровски“ је добитник великог броја признања и награда за свој рад, а идвајамо Награду Града Зрењанина за културу за 2014. годину, као и грамату и орден „Св. Владике Николаја“ СПЦ-е, 2016. године.

Хор „Свети Серафим Саровски“ чине професионални хорски певачи и диригент, који су стално ангажовани у Опери Српског Народног Позоришта у Новом Саду, затим у Народном Позоришту у Београду, као и Академији уметности у Новом Саду.

Бојан Зравић, тенор; Чедомир Радловачки, тенор; Александар Толимир, тенор; Божидар Црњански, тенор и диригент; Предраг Шепељ, баритон;Огњен Миливојса ,баритон ; Милош Милојевић, бас; Владимир Кусало, бас i Васа Стајкић ,баритон.