Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Градоначелник Обреновца боравио у Хиландару

На дан рођења Пресвете Богородице, председник Градске Општине Обреновац г-дин Мирослав Чучковић у организацији Црквене Општине Обреновац (храма Силаска Светог Духа на апостоле) кренуо је први пут на Свету Гору у Царску Лавру светих Симеона и Саве – манастир Хиландар.

Групу поклоника манастиру Хиландару поред Градоначелника чинили су: старешина Светотројичног храма протојереј-ставрофор Дарко Павловић, архијерејски намесник посавски Слободан Илић, протонамесник Немања Павловић, чланови Црквеног Одбора – Бранислав Ковачевић, Љубиша Пејица, Драгомир Берић, Радиша Ђокић, Дејан Петковић, Драган Јоковић, директор ЈП Топловод Борис Ивковић и привредници Бојан Мијаиловић и Илија Ђорђевић.

Градоначелника Чучковића поздравио је игуман Хиландара Методије. Поред игумана велико гостољубље указано је обреновачким посетиоцима у хиландарској књиговезници од стране монаха Доментијана. Да духовна радост буде још већа у Хиландару је боравио архимандрит Доротеј из Шведске, велики пријатељ епархије ваљевске. Отац Доротеј се веома обрадовао браћи свештеницима града Обреновца у коме је често гост као и целој групи која је са њима дошла.

Благословљени благословом Игуманије Хиландарске Тројеручице и благословом Светих Срба Саве и Симеона поклоници из Обреновца духовно радосни стигли су у свој град. Поред Хиландара ишло се у цркву светог Димитрија и на српско гробље Зејтилник у Солун.

Немања Павловић, протонамесник

hilandar 2019