Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Света Архијерејска Литургија у Дрену после скоро пола века

Дана 29.9.2019, прве недеље по Крстовдану, у Дренској Цркви Вазнесења Христовог, Свету Aрхијерејску Литургију, служио је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски, Господин Милутин, уз саслуживање монаштва и свештенства намесништава посавског и тамнавског.

Ово је први пут да је служена Архијерејска Литургија у овој Цркви, још од далеке 1972. када је служио тадашњи Епископ шабачко-ваљевски Јован (Велимировић), синовац Светог владике Николаја Велимировића.

Иначе, познато је да је Дрен био јако упориште Православља за време комунизма, управо захваљујући Св. владици Николају који је у овом крају организовао Православну Народну Хришћанску Заједницу.

Поред многобројног верног народа, Светој Литургији присуствовао је и председник Општине Обреновац, господин Мирослав Чучковић.У својој литургијској беседи, Епископ Милутин је нагласио значај активног црквеног живота за сваког хришћанина. Изразио је задовољство због мноштва верног народа који је присуствовао Св. Литургији, као и велико, нескривено одушевљење због литургијског учешћа великог броја деце.

На крају беседе, у непосредном разговору са верним народом, добио је потврду верних о пожртвованом и самопреданом раду о. Милана Николића, пароха дренског и данашњег домаћина.
После Свете Литургије, о. Милан, са својим парохијанима, уприличио је трпезу љубави за све присутне.

Владан Нешковић,чтец-вероучитељ

Dren