Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

"На таласима вечности"- ђакон Владан Нешковић

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Исихија, у навечерје Преподобног Герасима Јорданског, дана 16.марта 2023.године у црквеном дому при Цркви Силаска Светог Духа на Апостоле, одржано је представљање књиге „На таласима вечности“, аутора ђакона Владана Нешковића, сабрата Цркве Сабора срба светитеља у Обреновцу.

У сали испуњеној до последњег места, испред Црквене општине Обреновац, све је поздравио О. Лека, а затим је реч препустио модератору Страхињи Колашинцу.

О самоме делу прво је говорио истакнути писац Веселин Џелетовић, представник удружења писаца „Поета“, а затим и уредник књиге, професор разредне наставе гђа Биљана Ивковић, која је уједно и била иницијатор да се књига „На таласима вечности“ нађе у штампи.

Од 111 песма, колико садржи сама збирка, у току вечери неке од њих прочитао је драмски уметник Радомир Лале Планинчић.

На крају, о самоме делу „На таласима вечности“, говорио је и аутор ђакон Владан Нешковић, који је рекао да је писање почео још у својом средњошколским гимназијалским данима, а да је кључни догађај за писање ових песама нашао у делу Светог Владике Николаја „Мисли о добру и злу“ : ,,Стави свој живот у стихове, ако хоћеш да осетиш живот универзални!“

Присутни љубитељи писане речи имали су прилику да им купљене књиге потпише аутор.

Promocija knjige