Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Представљање књиге “Српско срце Јоханово”

Дана 28.06.2018.године на празник Светог мученика Кнеза Лазара и Светих српских мученика-Видовдан, у црквеној сали храма Силаска Светога Духа на апостоле, обреновчанима је представљена књига „Српско срце Јоханово“, аутора Веселина Џелатовића.

Ово потресно сведочанство о страдању Срба у „Жутој кући“ имало је преко 350 промоција широм Србије. Како се у књизи наводи, прве податке о трговини органима проследио је Јохан кога су снови донора – Србина Јована водили од Италије, преко Косова до Албаније. Роман написан по истинитом догађају преведен је на више страних језика, испеван уз различите инструменте, а очекује се и екранизација истог.

Роман “Српско срце Јоханово” добитник је специјалног признања Академије “Иво Андрић” и Ордена Централне козачке војске Руске Федерације.

Представљање књиге увеличали су деца из хора „Ваведење Пресвете Богородице“, која су умилним гласом отпевала неколико косовских песама.

Присутни љубитељи писане речи имали су прилику да им купљене књиге потпише аутор ове потресне истините приче која ће остати као доказ страдања Срба на Косову и Метохији.

srpsko srce johanovo