Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Освећење звона у Обреновцу

Свечани чин освећења звона у новом обреновачком храму Сабора Српских светитеља, у суботу 02. јуна 2018.г., уз саслужење обреновачког свештенства, извршили су Преосвећени Епископи ваљевски Г.Милутин и аустралијско-новозеландски Г. Силуан.

Три звона су дар и благодарност Богу, господина Владимира Јовића, са децом – Александром, Исидором, Виктором и Доротеом из Београда. Господин Владимир је у протеклим годинама у више наврата даривао изградњу овог храма, заједно са обреновчанима узрастајући са њим до његовог завршетка и ево до завршног догађаја када су га украсила звона.

Епископ Силуан се у пригодној беседи обратио верном народу, приложницима и свештенству, наглашавајући смисао звона у православном литургијском искуству и предању, као гласника живе Цркве, која позива на молитву, охрабрује, теши али и опомиње верни народ на силу и призив Божији и наш одговор овом позиву. Звоно храма је звоно за вечност, за покајање и љубав које нас позива свакога дана у нашим животима, да Вечном Богу одговоримо хришћанским одговором своје љубави и подвига Цркви и ближњима.

Овом важном догађају за Обреновац присуствовао је и директор Канцеларије Владе Републике Србије за сарадњу са Црквама и верским заједницама господин Милета Радојевић као и руководство ГО Обреновац.

Фото: Владан Нешковић,вероучитељ

osvecenje zvona hram srba svetitelja