Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Светосавска омладинска заједница Обреновца прославила своју Крсну славу

Светосавска омладинска заједница у Обреновцу 26.јануара, у навечерје празника обележила је своју Крсну славу Светог Саву.

Вечерњим богослужењем началствовао је јереј Томислав Алимпић, уз саслужење протонамесника и духовника СОЗ-а Александра Вучаја и протонамесника Срећка Живановића.

Богослужењу су присуствовали чланова Светосавске омладинске заједнице, ученици из Гимназије, Техничке школе и Пољопривредно-хемијске школе у Обреновцу са својим вероучитељима, као и верни народ.

Након вечерње службе, преломљен је колач у част и спомен нашег Архипастира, који је испред заједнице принео студент Православног богословског факултета Иван Јоксић.
Приликом резања колача присутне је поздравио отац Александар Вучај, изразивши захвалност свим присутнима који су дошавши у храм узели учешће у прослави крсне славе, те исказао благодарност Светом Сави, јер нам је својим подвигом даровао светост коју је добио на дар. Свети Сава је своје читаво биће посветио Богу, а то га је научила Света Гора. Био је један од јединствених и непоновљивих светогорских монаха живећи у Богу, по Богу и са Богом.Оно што је посебно важно јесте да је светитељ градио школе и да је баш Он схватио да је образовање на првом месту у једном друштву и народу.

По завршетку богослужења чланови СОЗ-а организовали су за све присутне скромно послужење у сали Црквног дома Храма Силаска Св.Духа на апостоле.

Чтец Дарко Јовановић, мастер учитељ

Slava SOZ-a