Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Сретенска Заклетва новог Црквеног одбора

Нови Црквени одбор Храма Силаска Светог Духа на Апостоле, изабран у јануару месецу ове године, након празничне Литургије на Сретење, положио је свечану заклетву. Свету Литургију су служили старешина, протојереј-ставрофор Дарко Павловић и архијерејски намесник, протонамесник Слободан Илић.

Свечаном заклетвом нови одборници су заклели Богу и Цркви, на ревносно служење и рад у наредном шестогодишњем мандату. Пригодним речима, а у духу великог празника, отац Слободан им је заблагодарио на доброј вољи и труду који су спремни да подаре Цркви у свом будућем раду. На крају, отац Немања Павловић је са обреновачким црквеним хором произнео многољетсвије за нове одборнике.

На свечаној седници, нови одбор је поздравио старешина Цркве, отац Дарко, упознајући их са правима, обавезама али и чашћу и одговорношћу које одборници имају у животу и делању Цркве, као и са задацима које одборнике чекају у наредном периоду. Нови председник, господин Радиша Кузмановић, који наставља у наредном мандату да председава одбором, потсетио је све присутне на личности из историје обреновачке цркве, које су претстављале верни народ као одборници и то у различитим, добрим и тешким временима, за наш народ и Цркву. То је уједно и позив на велику одговорност, управо према свим овим часним и поштеним Обреновчанима, који су мудро и храбро водили живот Цркве.

Нови одбор Цркве Силаска Светог Духа на апостоле чине:

Радиша Кузмановић, председник
Дејан Марјановић, потпреседник
Бранислав Ковачевић, члан
Славољуб Драгићевић, члан
Радиша Ђокић, члан
Љубиша Пејица, члан
Драган Јоковић, члан
Велисав Илић, члан
Дејан Илић,члан
Драгомир Берић, члан

Секратар одбора је протонамесник Немања Павловић, а благајник протонамесник Александар Вучај.

zakletva sv trojice