Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Владика Милутин благословио рад Кола Српских сестара

У Недељу сирну,у обреновачкој цркви на Светој Литургији којој је присуствовао и епископ ваљевски Милутин,поред верног народа,окупило се подмлађено и обновљено Коло Српских сестара.

Након Свете Литургије,сви сабрани из цркве на челу са епископом Милутином прешли су у салу црквеног дома. Владика је одржао топлу беседу свима пред почетак Васкршњег поста, цитирајући Свете оце, а посебну поуку упутио је сестрама Кола српских сестара “Света Петка” да поред поста који наступа обрате пажњу на чување својих бракова и васпитавање деце. У наставку беседе сестрама,епископ је рекао да лепши, узвишенији и одговорнији позив нису могле изабрати. Такође је напоменуо да као српске сестре,ако се буду угледале на српске мајке Анастасију,Евгенију и Ангелину, ући ће у радост Царства Христовог. Председници КСС-а Драгани Тончић Ђукић чланску карту је уручио владика Милутин лично, а осталим чланицама духовник КСС-а протонамесник Немања Павловић.

Целом догађају присуствовали су архијерејски намесник посавски Слободан Илић и старешина Светотројичног храма протојереј-ставрофор Дарко Павловић,који су и служили Свету Литургију. На самом крају педесетак присутних сестара (петнаест је оправдано одсутно) замолиле су епископа Милутина за заједничку фотографију,што је он са радошћу прихватио.

Чланица КСС-а Наталија Павловић

kss vladika