Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Прослављена храмовна слава у Звечкој – Мала Госпојина

У четвртак, 21. септембра, храм у Звечкој, прославио је своју храмовну славу, Малу Госпојину.
Празнично прослављање, започето је у навечерје празника, служењем празничног вечерњег, којим је началствовао протонамесник Слободан Илић, парох у Обреновцу. Учешће у празничном бденију узели су за певницом свештеници, појци и чтечеви намесништва посавског.

У четвртак, на сам дан празника, служена је Света Литургија, којом је началствовао Архијерејски намесник посавски Александар Вучај, уз саслуживање протојереја Зорана Брековића и протонамесника Слободана Илића, пароха у Обреновцу, настојатеља манастира Грабовац, јеромонаха Андреја и протојереја Вељка Видаковића, пароха у Стублинама.

По прочитаном Јеванђељу, Aрхијерејски намесник посавски О.Александар Вучај, одржао је проповед на данашња Јеванђеље. Отац Александар у својој беседи нагласио је неизмеран значај мајке за Цркву Христову, као ону која је родила Спаситеља света, иако се много пута од стране неупућених људи говори о некаквој маргинализованој улози жене у Цркви. Стихира на Рођење Христово, управо говори о значају мајке за Цркву Христову, као највећем дару људског рода. Архијерејски намесник пожелео је свим члановима Литургијске заједнице срећну Славу, указавши на то да имају велики дар да припадају цркви која је посвећена Њеном рођењу и да тај дар негују кроз своје заједничке молитве, сједињени са Господом у Светом Причешћу.

По завршетку Литургије, опходом око храма и након приноса славских дарова, уприличена је трпеза љубави.
На крају Литургије, старешина храма, О.Дејан Чотрић, захвалио се свима који су узели учешћа у литургијској прослави. Овогодишњи домаћин храмовне славе био је господин Слободан Павловић са својом породицом.

Беседа Архијерејског намесника посавског – О.Александра Вучаја:

zvecka