Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Саборно крштење у Обреновцу

На празник Преподобног Пахомија Великог, 28. маја 2024. године, у храму Силаска Светог Духа на апостоле уприличено је саборно крштење деце са родитељима. Трудом и залагањем протонамесника Срећка Живановића и јереја Слађана Филиповића, надлежних пароха новокрштених, „водом и Духом“ рођено је двадесет и осам нових чланова Цркве Христове.

Светом тајном крштења началствовао је старешина храма, протојереј-ставрофор Љубомир Миловановић уз саслужење братства овога светога храма.

На крају, свим новокрштенима и њиховим кумовима, обратио се О. Љубомир речима: „Православна вера се не добија наслеђивањем, већ се у њу улази светим крштењем. Крштењем сте се обукли у Христа Господа и то мора да се одржава, да пазите и да живите по заповестима Божјим. Ваши кумови сада су дужни да брину о вама, зато што су вам они духовни покровитељи, док не ојачате и стасате у вери, да вас уче, да читате Јеванђеље, да се учите речи Божјој, да знате које су заповести Божје, да имате своје молитвено правило свакодневно, да почнете да се Богу молите. На тај начин да се развијате, по лику и мери Христа, у Кога сте се обукли и онда да постанете прави, истински чланови Цркве и да се обавезно са својим кумовима причешћујете Телом и Крвљу самога Бога, Господа Исуса Христа.“

krštenje 2024