Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Васкрс у Цркви Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу

„Васкрсења је дан, просветлимо се празником, једни друге загрлимо, рецимо браћо и онима који нас мрзе, опростимо све Васкрсењем и овако узвикнимо: „Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и онима у који су у гробовима живот дарова!“(стихира са Васкршњег јутрења).

Након доживљаја страдања и Христовог распећа, кроз великопосна богослужења „…ради нас и ради нашег спасења“, тачно у поноћ, уз звуке звона и уз појање васкршње стихире: „Васкрсење Твоје Христе Спасе…“, отпочело је свечано Васкршње јутрење са троструким опходом око храма Силаска Светог Духа на апостоле, а затим по заврштеку јутрења уз тропар: „Христос васкрсе из мртвих..“ отпочела је Света Литургија коју је служио архијерејски намесник посавски, протонамесник Слободан Илић, уз саслужење протонамесника Александра Вучаја, протонамесника Срећка Живановића и јереја Слађана Филиповића. Црквени хор „Свети Јоаким и Ана“ под управом др.Габријеле Вучај, након Свете Литургије почастио је верни народ са пар васкршњих композиција.

Ујутру у осам сати служена је друга Света Литургија, којом је началствовао старешина храма, протојереј-ставрофор Дарко Павловић, а саслуживали су му протојереј-ставрофор Љубомир Миловановић, јереј Томислав Алимпић и јереј Александар Петровић. Појао је дечији хор „Ваведење Пресвете Богородице“ под управом Исидоре Лимић.

Чежња верних за Васкрслим Господом најочигледније се пројавила у причешћу где су готово сви верни, на обе Свете Литургије, приступили Светој Чаши те тако крунисали Свету Четрдесетницу и Страсну седмицу.

Vaskrs 2023