Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Ових дана...

Васкршње даривање Кола српских сестара Света Петка из Обреновца

Чланице Кола су ове године по први пут покренула прикупљање помоћи за планирано Васкршње даривање. Жеља свих сестара је да Васкршње даривање прерасте у традицију као и Божићно, како би на тај начин два најрадоснија хришћанска празника Коло обележило са појачаним милосрђем, бригом о браћи и сестрама у Христу, са сабрањима и позивима верном народу на истинску љубав и веру.

Средином Васкршњег поста сестринство је почело са прикупљањем помоћи која је била намењена Дому за незбринуту децу при манастиру Свете Петке Изворске. Последњу, страдалну недељу, сестре су провеле у миру. Прикупљена помоћ је припремљена како би на планирани Васкршњи уторак и била однешена у манастир.

За само две недеље прикупљена је помоћ у вредности од 1.200.000,00рсд. Велики број привредника, како обреновачких тако и из околних места, се радо одазвао на молбу сестара јер их је спојила заједничка жеља да се помогне овим монахињама. Велики број верног народа је такође свакодневно доносио свој прилог у црквену продавницу, како новчани тако и намирнице које је председница нагласила да се овога пута прикупљају.

На Васкршњи уторак пре зоре сестре су кренуле пут манастира са жељом да присуствују јутрењу а након тога и Светој Литургији. На пут је са сестрама кренуо и старешина цркве, под чијим окриљем и делује Коло, протојереј ставрофор о.Дарко Павловић и игуман манастира Грабовац јеромонах Андреј. Радост овог дана је била употпуњена грајом дечице сестара која су са својим мајкама или бакама кренула на пут.
У манастиру Свете Петке сестре је угостила мати Дарија којој је председница уручила новчану помоћ у износу од 150.000,00рсд. Поред овог прилога сестре су прикупиле преко тоне брашна,200л уље,100кг соли, 100кг шећера, 100макарона исту количину дуготрајног млека, гриза, пиринча, паленте, жита. Ту су се нашли и слаткиши, шпагете, конзервирана храна, сухомеснати производи, око 1000 сокова у тетра паку,преко 2000 пелена, алкохол, асепсол, марамице, гелови за туширање, шампони, пасте и четкице за зубе, сапуни, прашак и омекшивачи за веш, средства за подове и стакла, 250 пешкира, крпе, по која постељина и стољњак.
Док су мужеви и синови сестара донете намирнице уносили у магацин Дома, сестре су време провеле са мати Севастијаном која им је подробно објаснила све о раду у Дому, о штићеницама, бризи о њима итд.
Препуне утисака након уручене помоћи група је радо кренула у обилазак манастира Лешје и Раваница.

Велико хвала свим људима добре воље и великог срца који су учествовали у прикупљању помоћи и помогли да се наша жеља да помогненемо Дому за незбринуту децу при манастиру Свете Петке Извирске и оствари. Поред великог броја верног народа који је свој прилог остављао у црквеној продавници храма Силаска Светог Духа на апостоле, захваљујемо се и привредницима: Млину Крнић, Шумадија Омеги, Дм дрогеријама, Рауху, ЗЗ Трлићу, Нс Бомију, Профилу Ђорђевић, Изи дизајну…….
Да присуствујемо са својим породицама предавању помоћи, али и да обиђемо околне Светиње, омогућио нам је Транс Југ. Камион за превоз донације је даровала Шумадија Омега.

Слава Богу и велика захвалност од свих сестара свима поменутима.

Председница КСС
Рената Марковић


РТВ Маг- Велика донација Кола српских сестара


РТВ Маг-Осмеси у дому у знак захвалности КСС

kss sveta petka izvorska