Литургија недељом у 9:00, суботом и празницима у 7:30 • Јутрење у 7:30 • Вечерње у 18:00 • Бденије суботом у 18:00

Пастирско писмо

Благовести

Благовести су дан који створи Господ. Дан, у коме отпочиње да се испуњава историја спасења. Дан, који су пророци у Старом завету предсказали. Дан у коме се се сусрећу Небо и земља, нестврено и створено, Бог и свет….

Сила Крста

Клањамо се Крсту Христовом и славимо Васкрсење Његово. Крст је пролаз, врата и двери ка Васкрсењу Христовом али и нашем. Крст је Црвено море кроз које Мојсије проведе Израиљ у Земљу Обећану. Крст раздваја светлост од таме, живот од смрти.

Литургија праштања

’’Jeр ако опростите људима сагрешења њихова, опростиће и вама Отац ваш небески.’’ (Мт. 6,14)

У створеном свету, праштање је димензија живота дарована и везана искључиво за човека. Човек је једино биће које може да опрости. Човек једино може да учини зло зла ради, да опрости јер је човек, икона Божја. Само икона и подобије Бога у човеку праштају…

Страшни суд

У недељи Месопусној, у Јеванђељу по Матеју, Господ Исус Христос нам на сликовит начин говори о Свом Другом доласку. Ова представа је била врло честа инспирација ранохришћанској и катакомбалној уметности, у којој видимо Христа као Доброг пастира у врту, као икони Раја, са чије десне стране су овце и јагњад као иконе праведника…

Светосавље

’’Стога вас, браћо и чеда, ово прво молим да, положивши сву наду своју на Бога, држимо се пре свега праве вере његове. Јер, као што рече Апостол, „темеље другога нико не може поставити осим онога којега постави“ Дух….

« Старије Новије »